Veganistisch eten hoeft al lang niet te betekenen dat je een simpele, groene maaltijd hoeft te bereiden. Er zijn tegenwoordig talloze heerlijke vegan recepten om thuis mee aan de slag te gaan. In dit artikel vind je het makkelijke recept voor een heerlijke vegan pizza.
Vind hier het vegan pizza recept >
Ingrediënten
Voor de bodem:
1 (glutenvrije) pizzabodem
Voor de Buffalo saus:
3 el hete saus
1,5 el Sriracha hete saus
2 tl olijfolie
425 gr kikkererwten in blik
Voor de witte saus:
120 gr gemalen cashew
185 ml amandelmelk
2 el bloem
2/3 tl zout
1 el olijfolie
Een flinke snuf zwarte peper
Voor de knoflooksaus:
2/3 van de witte saus uit dit recept
4 teentjes geroosterde knoflook of 1 tl knoflookpoeder
1/4 tl uienpoeder
1/2 tlItaliaanse kruidenmix
1 el gistvlokken
1 tl appelazijn
Voor de selderij ranchsaus:
1/3 van de witte saus uit dit recept
1/2 tl ranchkruiden
1/2 tl selderijzaden
1/2 tl appelazijn
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 18 creatieve vegan recepten voor het diner >
- Maak als eerste het pizzadeeg volgens de verpakking of het recept.
- Maak nu de Buffalo-kikkererwten saus: meng de hete saus, sriracha, olijfolie en de kikkererwten door elkaar. Pureer een paar kikkererwten en laat ze even intrekken en marineren terwijl je de saus klaarmaakt.
- Maak de witte saus: meng alle ingrediënten tot een gladde saus.
- Maak de witte knoflooksaus: neem ongeveer 2/3 deel van de witte saus en voeg de ingrediënten voor de knoflooksaus toe.
- Maak de selderij ranchsaus: meng de ranchkruiden, selderijzaden en appelazijn door elkaar.
- Vorm het pizzadeeg met dikke randen, zodat de saus tijdens het bakken niet van de pizza afloopt. Borstel dan eerst wat olijfolie over het deeg en besprenkel daarna voldoende knoflooksaus over het deeg om te coaten. Voeg eventueel spinazie of andere groenten toe.
- Maak een kikkererwten-laag over de groenten en besprenkel wat Buffalo saus uit de marinade.
- Besprenkel daarna een flinke hoeveelheid van de selderij ranchsaus.
- Bak ± 14 minuten in een voorverwarmde oven op 220 ° C.
- Gebruik overgebleven knoflooksaus of selderij ranchsaus voor het serveren.