H

HOTSPOTS IN GRONINGEN: 10 x DE LEUKSTE RESTAURANTS VAN DE STAD

hotspots groningen - the stockroom - restaurants groningen - barren in groningen - uit eten in groningen - lunchen in groningen

Van de Grote Markt tot het Groninger Museum en de Martinitoren: Groningen bruist van het leven en de vele restaurants. Daarnaast kun je genieten op een van de dakterrassen in deze gezellige stad. Waar je dan precies moet zijn? Hier vind je een aantal van de leukste restaurants voor wanneer je een dagje Groningen op de planning hebt staan.

Op zoek naar een leuk restaurant in Groningen? Voor ontbijt, lunch, diner of een borrel in Groningen, hier moet je zijn >

Cappuvino

Dit restaurant bevind zich in hartje centrum en combineert twee van onze basisbehoeften: koffie en wijn. Op het menu staan veel verschillende koffies en ook is er een uitgebreide wijnkaart. Daarnaast kun je hier heerlijke bites bestellen voor bij jouw drankjes. Bestel één van de speciale crostini’s en geniet van alle lekkernijen op hun fantastische dakterras.

Google Maps: Vismarkt 1, Groningen



Feel Good

Hier draait het om ‘eten en drinken waar je lichaam blij van wordt’. Geen chemische toevoegingen maar pure en onbewerkte producten rechtstreeks uit de natuur. Je vind hier lekkere smoothies, gezonde bowls en vullende sandwiches. Het kleurrijke interieur zorgt ervoor dat je al in een ‘feel good mood‘ komt als je hier binnenloopt.
Google Maps: Oude Kijk in ’t Jatstraat 29, Groningen

Bij deze Scandinavische spot, opgericht door twee studenten, vind je allerlei verschillende soorten salades. Het witte en vlekkeloze interieur is een perfecte combinatie met de vrolijk gekleurde salades en juices. Daarnaast is alles hier biologisch.
Google Maps: Oude Kijk in Het Jatstraat 59, Groningen

Dit prachtige paviljoen heeft een groot terras, bevind zich midden in de bossen en ligt ook nog eens aan het water. Het interieur is modern en strak met warme kleuren en vele ramen. De menukaart is heel uitgebreid met verschillende gerechten: van kreeft en vleesgerechten tot sushi en poké bowls. Voor ieder wat wils dus.

Google Maps: Groningerweg 19a, Paterswolde

Hotspots Groningen // Restaurants Groningen // restaurants Groningen centrum >

 

Beautyfabrieq

Een uniek concept, want dit is namelijk een kapsalon, beautysalon en lunch- en sapbar in één. Dit is ook dé plek waar je moet zijn voor een gezamenlijke kappersbeurt of een gezichtsbehandeling want je kunt hier met z’n tweeën terecht. Na je afspraak kan je je naar het dakterras verplaatsen om daar te genieten van een hapje en een drankje.
Google Maps: Zwanestraat 4, Groningen

Gecharmeerd van het noorden? Vind hier 17 x de leukste plekken in Leeuwarden>

DOT Groningen

Deze bar vind je in een oude Infoversum en dat is te zien aan de organische vormen en grote zalen van het gebouw. Deze hippe gastrobar is de perfecte ontmoetingsplek voor creatievelingen. Het terras is in de zomer een goede spot om te genieten van de zon.
Google Maps: Vrydemalaan 2, Groningen

The Stockroom

Deze cocktailbar was vroeger de opslagruimte van het restaurant ernaast. De cocktailbar is geïnspireerd op de geheime barren in Amerika tijdens de drooglegging. Het cocktailmenu heeft acht signature cocktails: seizoen-geïnspireerde creaties met veel lokale ingrediënten en huisgemaakte bitters, likeuren en spirits. Deze heerlijke cocktails bestaan uit maximaal vier ingrediënten.
Google Maps:Oosterstraat 24/1, Groningen

Grand Café Prinsenhof

Achter de Martinitoren vind je De Prinsenhof met daarbij de prachtige Prinsentuin. Midden in het monumentale gebouw zit dit grand café. Ooit was dit een kerk en dat is nog steeds te zien aan de balkenplafonds, glas-in-lood ruiten en hoge ramen. Je kunt hier terecht voor een snelle lunch maar ook een uitgebreid diner.
Google Maps: Martinikerkhof 23, Groningen

Paviljoen Sterrebos

Buiten het centrum van de stad vind je deze culinaire hotspot. Hier werken ze alleen met biologische producten, en dat betekent veel kruiden en bloemen uit eigen tuin. Die vers- en puurheid proef je niet alleen in de gerechten, maar ook in de drankjes. Een echte aanrader: ga hier voor het 5-gangendiner.

Google Maps: Helperzoom 3b, Groningen

Mr. Mofongo

Hier wordt de oude ambacht van alcohol distilleren gecombineerd met de nieuwste technieken. Bekijk de hoge likeurkast achter de bar waarin meer dan vijftig soorten zelfgemaakte likeuren en unieke rumsoorten staan. Deze worden getapt door een robotarm. In deze bar bestel je cocktails, koffies, wijntjes en heerlijke gerechtjes.

Google Maps: Oude Boteringestraat 26, Groningen

Met wie ga jij deze leuke stad in het hoge Noorden ontdekken? 

CategoriesFijne Foodspots