W

WAT TE DOEN OP IBIZA? 22 x ACTIVITEITEN, TIPS & HOTSPOTS

ibiza tips - ibiza hotspots - wat te doen op ibiza - leuke dingen om te doen ibiza - lunchen op ibiza - restaurants ibiza - shoppen ibiza

Prachtige natuur en stranden, witte stadjes, een party walhalla en geen tekort aan leuke restaurants. Het populaire Spaanse eiland Ibiza lijkt het allemaal te hebben, maar het is handig om goede tips bij de hand te hebben. Waar te eten en wat te doen op Ibiza? Hier vind je onze tips!

Wat te doen op Ibiza? 22 x Ibiza hostpots & leuke to do’s op het eiland >

Bezoek Ibizastore Sluiz

Gek op interieurwinkels? Sla dan een bezoekje aan Sluiz niet over. Deze gigantische conceptstore & woonwinkel op Ibiza is een waar walhalla op het gebied van woonaccessoires en meubelen. Op de weg naar Santa Gertrudis staan in een grasveld tientallen (neppe) koeien te grazen. Vlak erachter vind je de winkel van Nederlandse eigenaren Hans en Yvonne, die de conceptstore van maar liefst 9.000 m2 al jaren samen runnen. Uitgekeken op de spullen? Schuif dan aan in hun leuke restaurantje, waar gesnackt of geluncht kan worden.
Sluiz Ibiza >
Adres:
07814 Santa Gertrudis de Fruitera

Concept- & lunchstore The Plenty

The Plenty is een kleinere conceptstore in het dorpje Santa Gertrudis, waar de toffe interieurspullen verzameld zijn door de eigenaren Francesca en Alonso. Op verschillende reizen die ze maken struinen zij álle antiekmarkten af op zoek naar pareltjes voor in hun zaak. Ook in deze boetiek staan een paar tafels waar je aan kunt schuiven voor een lekkere lunch. Meer weten? Neem contact op met Francesca (0034 626 302 577).

Struin over de Hippy Market

Een bezoekje aan de hippiemarkt Punta Arabi kan een dagvullende activiteit zijn op Ibiza. Huur een auto of scooter, verken het eiland en bezoek deze heerlijke hippiemarkt. Naast rondstruinen kun je er in de buurt een prachtig strandje vinden waar je lekker kunt eten. Als dat geen feestje is?
Hier vind je meer informatie en openingstijden >
Adres: Avenida Punta Arabi s/nEs Canar, Santa Eulalia del Río, Ibiza, Spanje

Extra tip: een andere leuke hippiemarkt is degene in St. Joan, die iedere zondag tussen 09:00 en 14:00 plaatsvindt. Hij is kleiner dan de Punta Arabi, maar dat maakt ‘m misschien nog wel leuker.

Een dagje naar noorden van het eiland 

De natuur in het noorden van het eiland is prachtig, het is er een stuk rustiger dan in de stad en er zijn mooie wandelroutes. Wil je het eiland Ibiza dus écht leren kennen? Sla dit gedeelte dan niet over. Ook aann leuke hotspots is hier geen gebrek. Je kunt hier lunchen in de romantische tuin van La Paloma, en vervolgens doorrijden naar het leuke boutique hotel Los Enamorados voor een borrel en/of diner.

Los Enamorados

Bezoek het oudste café van Ibiza 

Het meest beroemde barretje van het eiland is Bar Anita in San Carlos, een plek waar je de authentieke sfeer van het eiland kunt ervaren. Vroeger kwamen de hippies naar deze bar omdat dit een postkantoor was waar een telefoon hing, en tot op heden kunnen de buurtbewoners nog steeds hun post hier ophalen. Er is weinig veranderd aan de gezellige sfeer, alleen kunnen de gasten nog ook genieten van traditionele tapas.
Adres: Lugar Barri San Carlos, s/n, Islas, 07850 Sant Carles de Peralta, Balearic Islands, Spanje

Bewonder de natuurverschijnselen van Sel Salines

National Park Ses Salines is een prachtige plek tussen zuid-Ibiza en het eiland Formentera, waar je de meest veelzijdige natuurverschijnselen kunt vinden. Van gigantische bomen, meer dan 200 vogels tot grote zoutmeren. Het natuurpark is tevens uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en is dus zeker een bezoekje waard als je op Ibiza bent.
De autoweg gaat midden door de zoutmeren en er zijn veel parkeerplekken. Heb je geen auto? Dan kun je de taxi nemen (ongeveer 3.4 kilometer vanaf Ibiza Stad).

Meer leuke plekken en hotspots op Ibiza >

Aubergine

Een groene oase waar je in alle rust kunt genieten van allerlei lekkers uit eigen tuin en keuken. Er wordt hier gewerkt met een dagkaart, met onder andere uitgebreide salades, vegetarische curries en verse smoothies. Ga vooral ook even shoppen bij de ‘buren’ van World Family Ibiza.
Aubergine >
Adres: 
Carr. de San Miquel, km 9, 9, 07815 Sant Miquel de Balansat, Balearic Islands, Spanje

Hotspots Ibiza // Aubergine Ibiza // Restaurants Ibiza

Meer toffe restaurants op Ibiza >

Can Guimo

In het groene, relatief rustige Noorden, ligt het kleinschalige Can Guimo. Een hidden gem voor een heerlijke lunchspot waar mañana mañana, oftewel ‘rustig aan’ het motto is. Heerlijk. Alles komt vers uit hun tuin en alle gerechten bereiden ze hier met liefde en aandacht.
Can Guimo >

Amante

Gelegen op een klif met uitzicht op Sol d’en Serra vind je het idyllisch restaurant Amante. Dé plek om heerlijk luxe te dineren of voor even – of wat langer – weg te dromen met een goede cocktail on the side. Het menu – lunch en diner – bestaat voor het overgrote deel uit mediterrane en lokale gerechten.

Wat bijzonders te vieren op Ibiza? Amante is een prachtlocatie voor evenementen en feestelijke gelegenheden. Amante >
Adres:
Cala Sol d’en Serra Calle Afueras, s/n, 07849 Cala Llonga, Balearic Islands, Spanje

leuke beachclubs ibiza - strandtent ibizaHippe Strantent Ibiza – beachclubs ibiza

Ses Escoles

Ooit bekend als schoolgebouw, nu een restaurant met een fantastische menukaart. Ses Escoles bevindt zicht op een prachtige plek en de grote open keuken en vele kaarsen maken de plek uniek. Perfect voor lange Spaanse avonden met veel wijn. Ses Escoles >
Adres: Ctra. Vella de Portinatx, 07849 Sant Joan de Labritja, Illes Balears, Spanje

ibiza tips - ibiza hotspots - wat te doen op ibiza - leuke dingen om te doen ibiza - lunchen op ibiza - restaurants ibiza - shoppen ibizaFoto via Ses Escoles // Ibiza tips // Ibiza hotspots // wat te doen op ibiza // restaurants Ibiza

Es Torrent

Voor lekkere seafood ga je naar Es Torrent, een leuk visrestaurant in de gelijknamige baai. Een lunch kun je hier prima combineren met een heerlijke strandmiddag in hun beach club. Paella met een glas rosé terwijl je bijbruint aan het water, als dat niet genieten is?!
Es Torrent >
Adres: Carretera Sant Josep- Eivissa, Sant Josep de sa Talaia, Ibiza

Aiyanna

Wat je ook zoekt in een ideale stranddag, barefoot chic beachclub op Ibiza, Aiyanna, heeft het. De sfeer is hier laid-back en menu bestaat uitsluitend uit gezonde gerechten die ‘goed zijn voor body en mind’. Op de kaart staan voornamelijk veganistische en vegetarische gerechten, maar ook voor verse vis en een mooi stuk vlees zit je hier goed.

Stap je het huwelijksbootje in? Ook dat kan bij Aiyanna. Op een steenworp afstand van het strand is er in de open eetruimte en op het terras in plek voor 100 gasten. Aiyanna >
Adres: Playa de, Av. Cala Nova, 07850 Eivissa, Illes Balears, Spanje

leuke beachclubs ibiza - strandtent ibiza

S’ Escalinata

Deze fijne plek vind je in Ibiza-stad en is absoluut een van de favorieten van menig Ibiza-ganger. En terecht. Vanaf het heerlijke terras kijk je uit op de stad, er hangt een relaxte sfeer en het eten is er goed. Ook de sangria is hier heerlijk! S’Escalinata >
Adres: Carrer Portal Nou, 10, 07800 Eivissa, Illes Balears, Spanje

Valencia of Sevilla? Dit zijn de grootste verschillen >

Slapen op Ibiza

Naast het bezoeken van leuke hotspots en hippiemarkten is het minstens zo fijn om tijd door te brengen in je eigen stekkie. Tenminste, als je een fijne plek boekt voor je tripje naar Ibiza. Fijne (logeer)plekken zijn er gelukkig genoeg op het eiland, want hoewel Ibiza een vrij klein eiland is, zijn er ontzettend veel accommodaties. Van idyllische boutique hotels tot luxe appartementen en gezellige vakantiehuizen. Doe hier je inspiratie op voor prachtplekken om te verblijven op Ibiza.

ibiza tips - ibiza hotspots - wat te doen op ibiza - leuke dingen om te doen ibiza - lunchen op ibiza - restaurants ibiza - shoppen ibiza - verblijven op ibiza - slapen op ibiza

Waar te verblijven op Ibiza?

Ook is het belangrijk om een keuze te maken over wáár op het eiland je wilt verblijven. Wil je verblijven in het drukke centrum of liever in een rustig gebied? Je kunt op Ibiza uit verschillende leuke dorpen kiezen, en om je richting te geven vind je hieronder een aantal leuke plekken om te verblijven op Ibiza:

San José: deze gemeente grenst aan Ibiza-stad en San Antonio. Omdat de airport hier ligt, is dit een handige plek om te boeken als je naar Ibiza vliegt. Je vindt hier mooie stranden en het natuurgebied Sel Salines en is er een goede afwisseling tussen rust en drukte, omdat San José naast Ibiza-stad ligt.

San Antonio: deze plek staat bekend als uitgaansplek van het eiland, maar ook hier vind je fijne stranden. Op Ibiza-stad na heeft San Antonia het grootste inwonersaantal, dus het is hier erg levendig.

Ibiza: in het centrum van het eiland verblijf je als je in de buurt wilt zijn van de uitgaansplekken. Met de hoeveelheid aan clubs, restaurants, cafés en andere hotspots is hier altijd wat te beleven, maar het kan er wel erg toeristisch zijn.

San Juan: in het noorden van het eiland, vrij ver van de drukke stad, vind je San Juan. Mocht je in een wat rustigere omgeving willen verblijven dan is San Juan een goede optie. Ook leuk is dat de grote hippiemarkten van het eiland hier in de buurt zijn.

San Eularia: aan de oostkust, direct naast Ibiza vind je een van de meest rustige gemeentes. Er zijn weinig uitgaansplekken, maar de stranden en natuur zijn hier prachtig. San Eularia staat tevens bekend als het traditionele en culturele gedeelte van het eiland.

En, waar slaap jij en wat ga je doen als je (weer) op Ibiza bent?

CategoriesEuropa