Zin om in de keuken te duiken én in een lekkere krokante snack? Maak je eigen loempia’s! In dit artikel vind je het recept voor loempia’s uit de oven met mihoen, pompoen, feta en tijm.
Waar loempia’s meestal worden gefrituurd, vind je hier het recept voor loempia’s uit de oven. Alsnog lekker krokant en tevens iets gezonder. Tip: serveer ze met een schaaltje zachte honing of teriyaki saus!
Ingrediënten voor 8 loempia’s
- – 8 vellen filodeeg
- – Halve Hokkaido pompoen (of andere)
- – 50 g mihoen
- – 100 gram feta
- – 1 rode ui
- – 2 teentjes knoflook
- – Bosje verse tijm
- – Olijfolie
- – Optioneel: honing om in te dippen
- – Peper & zout
Bereidingswijze 8 loempia’s
1. Haal de filodeeg vellen 2 uur van tevoren uit de vriezer en laat ze in het pakje ontdooien
2. Verwarm de oven voor op 200 graden
3. Kook de mihoen in ruim kokend water voor zo’n 3-4 minuten tot deze gaar is
4. Schil de pompoen en rasp vervolgens met de hand of met behulp van een keukenmachine
5. Snipper de ui en snij de knoflook fijn
6. Verhit een pan en fruit eerst de knoflook en ui kort. Voeg daarna de geraspte pompoen en verse tijmblaadjes toe en bak deze voor zo’n 5 minuten mee. Maak op smaak met peper en zout
7. Leg de vellen filodeeg naast elkaar en beleg de vellen in het midden met een strookje mihoen en het pompoen mengsel. Brokkel er vervolgens fetakaas overheen
8. Vouw het filodeeg aan beide uiteindes van het mengsel een stukje naar binnen. Rol de loempia’s vervolgens strak door een zijkant over het mengsel te vouwen. Rol ze hierna op en besmeer de loempia’s als laatst met olijfolie
9. Bak de loempia’s voor zo’n 20 minuten in het midden van de oven. Houd ze goed in de gaten om te kijken of ze niet te donker worden. Als ze na 20 minuten nog een beetje bleek zijn, bak ze dan nog voor een paar minuten langer.
10. Serveer ze lekker warm met een lekkere dipsaus. Lekkere dipsausjes vind je hier >
Recept via Ciels Table Tales